Pazarlama ve iletişim üzerine son dönemlerde okuduğum ve okurken keyif aldığım tavsiye kitaplar serisinin yedincisini yazısında sizlerle paylaşmak istedim. Umarım karşılıklı keyifli paylaşımlar olur. Sizlerin de tavsiyesi olan kitap veya kitaplar olursa ve paylaşmak isterseniz beklerim…
Bu arada daha önce paylaştığım ‘Pazarlama Üzerine Tavsiye Kitaplar ’ serisinin içeriklerine de buradan ulaşabilirsiniz.
Karar Fabrikası
Yazar: Richard Shotton | Sayfa: 201 | Yayınevi: MediaCat
Satın alma davranışlarımıza hangi psikolojik süreçlerin hükmettiğini; akademiden, gerçek reklam kampanyalarından ve kendi özgün araştırmalarından edindiği sonuçları ortaya koyan Shotton, detayları sade ve yalın bir anlatım tarzı ile aktarıyor. Kitabın en sevdiğim kısımları ise bilişsel eğilimin pazarlama kampanyalarında nasıl uygulanabileceğini gerçek örnek üzerinden anlatması.
Kitapta, ‘Satınalma Davranışlarımızı Etkileyen 25 Düşünce Hatası’ ayrı ayrı bölümlerde ele alınıyor. Davranış bilimini, pazarlama disiplini ile keyifli ve öğretici bir şekilde harmanlayan kitabın her bölümü birbirinden bağımsız bir yapıya sahip. Bu kitapta günlük hayatımıza dair farklı noktaları keşfedecek, sıradan gibi görünen davranışlarımızın ve aldığımız birçok kararların aslında sıradan olmadığını geniş bir yelpazede analiz edebileceksiniz.
Değişen Beynim
Yazar: Sinan Canan | Sayfa: 346 | Yayınevi: tutikitap
Sizde insan beyni üzerine okumayı ve inceleme yapmayı seviyorsanız bu kitap tam size göre. Hayatımızı yönetmek ve yön vermek üzerine en büyük görevi üstlenen beynimize dair derin bir yolculuğa bu kitapla başlayabilirsiniz. 10 bölümden oluşan kitapta, Sinan Canan ve arkadaşlarının yaklaşık 8 yıldan bu yana sinir ve beyin bilimleri üzerine gerçekleştirdikleri araştırma ve çalışmalar keyifli ve eğlenceli bir dille anlatılıyor.
Beyni anlamak, insanı ve insan davranışlarını anlamanın en temel başlangıç noktalarından bir tanesi. Değişen Beynim kitabında beynin çalışma yönetimi ve bunun insan davranışları ile bütünleşmesinin detayları bilimsel kaynaklarda kolaylıkla bulunamayacak bilgiler ve yorumlamalar ile anlatılıyor. Bu tarz kitaplarda genel olarak didaktik bir anlatım dili olmasına karşın bu kitap eğlenceli ve akıcı bir dile sahip.
Son İnsan
Yazar: Tolga Yücel | Sayfa: 186 | Yayınevi: Destek Yayınları
Küreselleşme tecrübesi, dijitalleşmenin getireceği yeni bir gelecek tasarımında, gücün hegemonik bir iktidar anlayışından yana olacağının net olarak görüldüğü bir evrende, insanlara insanların biçtiği rollerden nasıl sıyrılabileceğinin detayları kaleme alınıyor.
Günlük hayatımızdan da örneklerin yer aldığı ve anlatım tarzı ile bizi farklı sorgulamalara götürebilecek kitap, bu yönü ile katma değerli bir zihin egzersizi de sağlıyor.
Etkili İletişimin 13 Kuralı
Yazar: Jack Schafer & Marvin Karlins | Sayfa: 316 | Yayınevi: Koridor
Eski FBI danışmanı Jack Shafer’ın önemli tecrübeleri üzerine kurgulanan Etkili İletişimin 13 Kuralı, on dakikadan kısa bir süre içinde karşınızdaki kişinin güvenini kazanmak istemez miydiniz? gibi etkili bir slogan ile başlıyor. Etkili iletişime yönelik detayları 9 bölümde ele alan kitap, görsel destekli bir anlatım tarzı üzerine kurulu.
Romantik buluşmalardan iş görüşmelerine ve suçlu analizlerine kadar pek çok durumda hepimizin günlük hayatta sıkça karşılaştığı ve yaptığı davranışlar üzerine detayları akıcı bir tarza anlatıyor. İnsanların zihinlerini ve kalplerini etkileyebilmek üzerine bir yol haritası sunmaya çalışan kitap, sadece iş odaklı değil günlük iletişim süreçlerinizde de uygulayabileceğiniz birçok örneği paylaşıyor.
Değer Yaratmak
Yazar: Muhterem İlgüner | Sayfa: 286 | Yayınevi: Boyut
Ürün ve hizmetlere değer kazandırabilme kabiliyetine yönelik hangi detayların yapılması ve uygulanması gerektiğine yönelik detayları Türkiye’den de örnekle ile anlatan kitap, 9 bölümden oluşuyor. Bu kitapta değer kavramının nasıl var edileceğinden iletişimdeki etkisine, fiyat belirlemeden markaların geleceklerini etkilemeye kadar geniş kapsamlı ve sadece değer üzerine odaklanmış bir içerik size bekliyor.
Değer Yaratmak kitabı, değer gibi soyut bir kavramın üzerine somut gidiş ve yöneliş haritaları sunması açısından da ön plana çıkıyor.
Bugünkü Marketing Anadolu zoom toplantısından sonra hemen sitenize bakıp aradığım kitabı buldum.En kısa sürede okuyacağım. Sağlıkla kalın.
Güzel okumalar dilerim 🙂