Pazarlama ve iletişim üzerine son dönemlerde okuduğum ve okurken keyif aldığım tavsiye kitaplar serisinin altıncısını sizlerle paylaşmak istedim. Umarım karşılıklı keyifli paylaşımlar olur. Sizlerin de tavsiyesi olan kitap veya kitaplar olursa ve paylaşmak isterseniz beklerim…
Bu arada daha önce paylaştığım ‘Pazarlama Üzerine Tavsiye Kitaplar ’ serisinin içeriklerine de buradan ulaşabilirsiniz.
Dijital Çağda İllüzyonel Pazarlama
Yazar: Adnan Veysel Ertemel | Sayfa: 167 | Yayınevi: Abaküs
Altı bölümden oluşan ‘İllüzyonel Pazarlama’ kitabı dijitalleşmenin asıl vaadinin ne olduğu ve henüz çok başında olduğumuz bilgi çağında, bizi nelerin beklediğine dair ipuçları veriyor. Kitabın içerisinde hem çizimle hem de görsel örneklerle anlatım tarzı benimsendiği için bazı noktaları anlamlandırmak çok daha kolay bir hale geliyor. Markaların dijital çağda yaşadığı yeni zorluklar, pazarlamada tümüyle etkisizleşen teknikler ve yeni yönelimlerde bu kitapta inceleniyor ve analiz ediliyor. Kitapla ilgili daha fazla detay için www.illuzyonelpazarlama.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Dijital Çağda İllüzyonel Pazarlama kitabının online siparişi için bu linki tıklayabilirsiniz.
Ben Bilmem Beynim Bilir
Yazar: Uğur Batı – Orhan Erdem | Sayfa: 342 | Yayınevi: MediaCat
Beyin üzerine okumayı ve araştırma yapmayı her zaman sevmişimdir. Özellikle pazarlama gibi direkt olarak insan odaklı bir alanda çalışıyorsanız bu çok daha keyifli hale geliyor. 7 bölümden oluşan ‘Ben Bilmem Beynim Bilir’de nöropolitik, karar bilimi, oy verme davranışlarımızın nedenleri üzerine detaylı analizler yer alıyor. Marka yönetiminin yeni paradigmalarına ışık tutan bir kitap olması ve yeni nesil dünyaya yolculuğa çıkarması anlamında bence değerli bilgileri içeriyor. Altını çizeceğiniz çok bölüm olacağını şimdiden söyleyebilirim.
Ben Bilmem Beynim Bilir kitabının online siparişi için bu linki tıklayabilirsiniz.
Duyular ve Marka
Yazar: Martin Lindstorm | Sayfa: 230 | Yayınevi: Optimist
Martin Lindstorm’un kitaplarını ve yaklaşımlarını genel olarak sevmişimdir. Duygular ve Markalar kitabında özellikle 5 duyu ile güçlü bir markanın nasıl inşa edileceğini ve iletişimde duyulara nasıl dikkat edilmesi gerektiğine dair detaylı bilgiler yer alıyor. Kitabın birçok bölümü on küresel marka üzerinde yüzlerce araştırmacının katılımı ile oluşturulmuş analizden edinilen bilgilerden oluşuyor. Kitabı okuduğunuzda sadece pazarlama ile ilgili değil iletişimde de duyguların ne denli önemli olduğu ve neleri etkilediğini, tüketicileri nasıl yönlendirebildiğini görüyorsunuz.
Duyular ve Marka kitabının online siparişi için bu linki tıklayabilirsiniz.
Seçim Nasıl Kazanılır?
Yazar: Şeyda Taluk | Sayfa: 216 | Yayınevi: Kırmızı Kedi
Seçim Nasıl Kazanılır? Kitabı adından da anlaşılacağı üzerine seçim taktikleri üzerine yazılmış bir kitap. Ben ise bu kitabı bir iletişimci gözüyle okuduğumu söylemek isterim. Bu detayda bakıldığında kitabın size sağlayacağı bilgi çok daha artıyor. Seçim süreçlerinde uygulanan çok önemli pazarlama yaklaşımlarının olduğu gerçeği ile hareket ettiğimizde kitaptan pazarlama iletişimine yönelik edinebileceğiniz bilgilerin ne kadar fazla olduğunu da anlayabilirsiniz. Bu arada sıradan bir siyaset kitabı olarak düşünmeyin. Tarafsız ve tamamen iletişim süreçlerine odaklanılmış keyifli bir kitap olduğunu söyleyebilirim.
Seçim Nasıl Kazanılır? kitabının online siparişi için bu linki tıklayabilirsiniz.
Markalama (Başarıya Ulaştıran 20 Temel İlke)
Yazar: David Aaker | Sayfa: 260 | Yayınevi: MediaCat
Stratejik marka yönetimine dair ipuçlarını bulabileceğiniz Markalama kitabı beş bölümden oluşuyor. Aaker, marka yolculuğun detaylarına değindiği bu kitabında müşterilerin markayla her bağlantı kurduğunda edindiği deneyim ve algılara dayalı olarak sürekli gelişen yolculuğa dair detaylara yer veriyor. İçerisinde dünyadan farklı örneklerinde yer aldığı Markalamayı okurken daha çok Stratejik Marka Yönetimine yönelik bilgiler bulacağınızın altını şimdiden çizmek isterim.
Markalama (Başarıya Ulaştıran 20 Temel İlke) kitabının online siparişi için bu linki tıklayabilirsiniz.
Bir yanıt yazın