Pazarlama Üzerine Tavsiye Kitaplar – 1

Bir Alman atasözü şöyle der; ‘Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil!’… Paylaşmak üzerine yüzlerce güzel söz arasından benim beğendiklerimden sadece bir tanesi.

Pazarlama ve iletişim üzerine son dönemlerde okuduğum ve okurken keyif aldığım tavsiye kitaplar serisinin ilkinde sizlerle paylaşmak istedim. Umarım karşılıklı keyifli paylaşımlar olur. Sizlerin de tavsiyesi olan kitap veya kitaplar olursa ve paylaşmak isterseniz beklerim…

Bu arada daha önce paylaştığım ‘Pazarlama Üzerine Tavsiye Kitaplar ’ serisinin içeriklerine de buradan ulaşabilirsiniz.

ugur-bati-stratejik-marka-yonetimi

Stratejik Marka Yönetimi

Yazar: Uğur Batı   | Yayın Evi: Brandage | Sayfa Sayısı: 462

83 bölümden oluşan Stratejik Marka Yönetimi tam bir başucu kitabı diyebiliriz. Eğer pazarlama ile direkt veya doğrudan bir ilginiz varsa bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Bilgiyi sunuş biçimi ve kullandığı örnekler ile bugüne kadar duymadığınız ve dokunulmamış konulara çok net ve anlaşılır bir şekilde yer veriyor. Özellikle standart pazarlama kitaplarında gördüğünüz içerik ve örneklerin çok ötesinde bir içeriğe sahip. Görselli anlatımlar ise kitabı okumayı keyifli bir hale getiriyor. Sayfa sayısı fazla olmasına rağmen çok hızlı okuyabileceğiniz akışa sahip.

 

gorunmeyeni-satmak-harry-beckwith

Görünmeyeni Satmak

Yazar: Harry Beckwith  | Yayın Evi: Brandage | Sayfa Sayısı: 428

Kitapta yer alan bilgiler “hap” niteliğinde. Fazla ve ihtiyacınız olmayan bilgiler yoğunluğu yok kitapta, sade, kısa ve net. Hizmet ve ürün pazarlaması arasındaki farkı işliyor, hizmet almak isteyen müşteri düşünce yapısını ve sektörü inceliyor. Kitap 23 dile çevrilmiş. Stanford mezunu pazarlama ve reklam uzmanı, Harry Beckwith’in 35 yıllık şaşırtıcı deneyimlerinden çarpıcı örneklerle dolu.

serhan-ok-ilk-marka-hz-ademmi

İlk Marka Hz. Adem mi?

Yazar: Serhan Ok  | Yayın Evi: Elma | Sayfa Sayısı: 272

Bir çoğumuz ilk markalaşmayı (branding) hayvan damgalamakla başladığını sanırız fakat Serhan Ok ise bu duruma çok fark açıdan bakarak yeni bir yaklaşım geliştirmiş, güzel de yapmış. Kitap markalaşma yolunda neler yapmanız gerektiğini, markanızı nasıl yönetebileceğini, markanız için doğru olanı/olanları bulmanızı sağlayacak bilgileri içeriyor. Özellikle yakın tarihli verdiği örnekler ile konular çok daha anlamlanıyor. Örneklerin görselli anlatımları ise kitaba ayrı bir hava katmış.

 

martin-lindstorm-buyology-1

Buyology

Yazar: Martin Lindstrom | Yayın Evi: Optimist | Sayfa Sayısı: 230

Nöropazarlamanın dünyadaki öncü isimlerinden Lindstorm, Tüketicilerin beyinlerini MRI cihazlarıyla tarayarak, hangi markayı neden tercih ettiğini tespit etmeye yönelik nöropazarlama çalışmaları, reklamcıların, pazarlamacıların, ekonomistlerin, bilim insanlarının ve tüketicilerin önünde yepyeni bir pencere açıyor. Kitap satın alma davranışlarına yönelik rehber niteliğinde bilgileri içeriyor.

markalar-markalasma

Markalar ve Markalaşma

Yazar: Rita Clifton | Yayın Evi: Türkiye İş Bankası | Sayfa Sayısı: 374

Bir şirketin markası ya da markaları onun en kıymetli malvarlığıdır. Bazı şirketlerde marka, şirketin piyasa değerinin yüzde 70’ine bedeldir. Financial Times’ın “marka guru’su”, Daily Telegraph’ın da “markalara yol gösteren marka” diye niteledikleri Rita Clifton yönetiminde bir ekip tarafından hazırlanan Markalar ve Markalaşma, her tür kurum ve kuruluşun markasını, kendi merkezi organizasyon prensibi olarak görmesi gerektiğini, her karar ve adıma markanın yön vermesi gerektiği görüşünü savunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir