Bir mekanın farklık farklı var olma nedenleri olmasına karşın, gerçek anlamda varoluşunu şekillendiren birçok detay söz konusudur. “Anlam” olarak nitelendirebileceğimiz bu detaylar, tüketicilerin marka ile olan bağının gelişmesine zemin hazırlar. Aynı zamanda markaya karşı güven, inanç gibi duyguları oluşturmanın yanında eylemlere yönlendiren bütünlerin de inşa edilmesine olanak tanır. Bundan dolayı mekanları sadece fiziksel alanlar olarak düşünmemek gerekiyor.
Mekanlar ile kurulan anlamsal bağlar, tüketicinin sonraki süreçleri üzerinde kritik ve belirleyici bir etkiye sahiptir. Bu yaklaşımdan yola çıkarak bu yazıda sizleri yepyeni bir bankacılık deneyimi ile tanışmak istiyorum.
Merkez Bankası verilerine göre Türk Bankacılık Sisteminde 51 adet aktif banka bulunuyor. Bu bankaların yurtiçi şube sayısı ise 9 bin 605 civarında. Her ne kadar mobil bankacılık son beş yılda çok önemli bir gelişme kaydetse dahi halen fiziksel şube deneyimi önemli noktada yer alıyor.
İş Bankası, “İş Mekan” konsepti altında yepyeni bir bankacılık deneyimine imza atıyor. İstanbul Nişantaşı’nda hayata geçirdiği “İş Mekan” konseptinin içerisinde kültür sanat mekanı, yeni nesil toplantı alanları, dışarıdan gelerek vakit geçirebileceğiniz kahve alanı, İş Kültür yayınlarına ulaşabileceğiniz kitap bölümü, kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alışveriş mekanı, uygun zamanlarda vakit geçirebileceğiniz etkinlik alanı ve banka şubesi yer alıyor.
Ben de “İş Mekan”ı yakından deneyimleme fırsatını yakaladım ve detayları heyecanla paylaşmak istedim. Açıkçası bu deneyim öncesinde yıllar boyunca alıştığımız banka şubesi yaklaşımının biraz daha modernize olmuş bir halini beklerken hiç ummadığım bir atmosfer ile karşılaştım. Bir bankaya ait olan o sırada mekan(Şube), bambaşka bir boyuta evirilmiş.
“İş Mekan” içerisinde yer alan toplantı salonlarını istediğiniz saatler arasında kiralayabiliyorsunuz. Şu an 4 Kişilik bir toplantı odasının 30 dakikalık kira ücreti 350 TL. İş Mekan uygulamasını indirerek toplantı odalarının uygunluğunu görebilme veya online rezerve edebilme imkanınız da var. Toplantı odalarının konsepti de bir o kadar keyifli. Şu an Nişantaşı İş Mekan’da farklı yaklaşımda dört adet toplantı odası var.
Genel mekan ise oldukça ferah bir şekilde tasarlanmış. İçeride gezerken sizi sıkmayan ve üzerinize gelmeyen bir tasarım dünyasından bahsediyorum. Mekan içerisinde kahvenizi alıp dinlenebileceğiniz alanlar da mevcut. Aynı zamanda İş Kültür yayınlarına ait bir kitapevi de “İş Mekan” içerisinde yer alıyor. Burada kahvenizle birlikte kitabınızı alıp inceleyebilir veya oturup kitap okuyabilirsiniz.
İş Mekan içerisinde İş Bankası’nın e-ticaret sektöründe tüm paydaşlar için yenilikçi ve farklı bir anlayış getirmeyi hedeflediği Pazarama alanları da mevcut. Bu alanlarda aynı zamanda fiziksel ürün sergilemeleri de yer alıyor.
Alt katta bu alanlar yer alırken üst katta ise İş Bankası’nın şubesi yer almakta. Mobil bankacılık kullanımın artmasıyla tüketicilerin şubelere gitme ihtiyacı giderek azalmıştı. İş Bankası’nın bu hamlesiyle bankacılık deneyimi bambaşka bir boyuta taşındı.
Kullanıcısına hizmet eden bir mekan tasarımında, birey yaşam alanını en verimli noktaya getirmek önemli amaçlardan bir tanesidir. Dijitalleşen yaşam ile birlikte banka şubelerinin giderek pasifize olma durumunu, İş Bankası akıllı bir yaklaşımla aşmaya çalışmış. İş Mekan’ı gezdiğimde gerçekten etkilendiğimi söyleyebilirim. Bu konseptte bir bankanın sunduğu hizmetlerin hem mobil hem de fiziksel yansımalarını modern bir atmosferde bulabilmektesiniz.
Her şeyden önemlisi ise kahve, kitap ve toplantı alanlarının bankacılık işlemlerinden bağımsız bir şekilde kullanılabilmesi. Yani sosyal yaşam ile birleştirilmiş bir mekan anlayışından bahsetmekteyiz. Bu alanları talep ettiğiniz şekilde belirli şartlar ve koşullara bağlı olarak kullanabilmektesiniz.
Sevdiklerinizle buluşup toplantılara katılabileceğiniz, kahvenizi yudumlayıp alışveriş yapabileceğiniz ve etkinliklere katılabileceğiniz İş Mekan Nişantaşı’nda hizmete girdi. Buralara yolunuz düşerse mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum.
İş Bankası’nın hayata geçirdiği İş Mekan yaklaşımı kişilerin mekanla, nesnelerle ve markayla olan ilişki ve iletişimine yönelik yeni nesil bir anlayışın yansıması olmuş. Her yönüyle keyifli bir iş olan İş Mekan’ların çoğalmasını dilerim.
Bir yanıt yazın