Keşfetmek…
Bu kelimeyi okurken dahi heyecanlanıyorum desem yeridir. Bu kelime peşinden giderek bugüne kadar 16 Ülke ve 29 Şehir gezdim. Virüs salgınının olduğu şu günlerde eskilere bakarak gelecekte neleri keşfedebilirim diye yeni planlar da yapıyorum. Bu kapsamda sizlere de faydalı olabileceğini ve ilham verebileceğini düşündüğüm gezi ve seyahat kitap önerilerimin ilk serisini sunmak istedim. Her biri birbirinden değerli gezgin kitapları. Bu dönemde dışarı çıkmak kolay olmadığı için de her birinin altına online sipariş linklerini de ekledim.
Yeni keşiflere doğru! Keyifli okumalar 🙂
Dünya Turuna Nasıl Çıkılır?
Yazar: Sevgi Karataş Emre | Sayfa: 318 | Yayınevi: Hürriyet Kitap
On bölüme ayrılan kitabın içerisinde her bölüm ‘İstifa Edip Gezenler’, ‘Yalnız Gezenler’ , ‘Hafta Sonu Gezenler’, Çocukla Gezenler’ gibi bölümlere ayrılarak sunulmuş. Her bölümde o bölüm ile ilgili gezginlere ve onların notlarına yer veriliyor. Kitap ruhunuzu mutlaka bir yerden yakalıyor. Her bir örnek yaşamış ve gerçek hikayelere dayandığı için bana ayrıca keyif vermişti. İçerisinde fotoğraflara da yer verildiği için kitabın sayfa sayısı fazla olmasına karşın maksimum iki günde bitirebileceğinizi düşünüyorum. Bölümler daha çok soru cevap tarzında sizlere sunuluyor. Bu kitabı okuduğumda ilham aldığım ve kendime rota çizdiğim yerler olduğunu baştan söylemeliyim. Dünyayı keşfetmeyi seviyorsanız bu kitap tam size göre.
Dünya Turuna Nasıl Çıkılır? kitabının online siparişi için bu linki tıklayabilirsiniz.
İçinden Yol Geçen Hayatlar (Bir gezginin notları)
Yazar: Seymen Bozaslan | Sayfa: 296 | Yayınevi: Libros
Sevgili Seymen Bozaslan seyahati bir yaşam şekline dönüştürmüş ve yaşamanın çok büyük bir bölümünü bu şekillendirdiği geziler çerçevesinde yaşamayı tercih etmiş birisi. Bu kitap ülkemizin farklı farklı coğrafyalarındaki insan hikayelerini sizlerle buluşturuyor. Tam olarak bir gezgin kitabı gibi görülmese de aslında bence tam bir gezgin kitabı. Çünkü; kitabın bence en önemli tarafı seyahat ettiğinizde nelerle karşılaşabileceğinizi size göstermesi. Beni de seyahatlerimde heyecanlandıran en önemli nedenlerden biridir bu yeni ve sıra dışı hikayelere rastlamak. Gidilen yerleri anlatmaktan ziyade oradaki ilginç insan hikayeleri bu kitapta sizi bekliyor. Roma seyahatim sırasında okuduğum kitaptan gerçekten keyif almıştım.
İçinden Yol Geçen Hayatlar (Bir gezginin notları) kitabının online siparişi için bu linki tıklayabilirsiniz.
Gezeceğin Varsa Göreceğin de Var
Yazar: Serkan Ocak | Sayfa: 280 | Yayınevi: Hürriyet Kitap
Yirmi beş ülkeden hikayelerin yer aldığı ‘Gezeceğin varsa göreceğin de var’, deli dolu ama ailesi gezmeye özenenlerinde seveceği bir kitap. Kitabın içeriği görsellerle zenginleştirilmiş durumda. Gezgin kitaplarının görseller ile desteklenmesi en sevdiğim kısım olduğundan bu kitabı da oldukça keyifle okumuştum. Kitapta Ruanda, Küba, Kırgızistan ve Finlandiya bölümlerini ayrıca sevdiğimi söylemeliyim. Ayrıca bu kitap standart olarak şehrin içinde gezmek yerine o bölgede yapılacak ilginç ve değişik şeylere odaklandığından dolayı bildiğimiz seyahat yaklaşımlarından biraz daha farklı. Anlatım dili olarak da samimi ve size dokunan bir yapısı var.
Gezeceğin Varsa Göreceğin de Var kitabının online siparişi için bu linki tıklayabilirsiniz.
Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri
Yazar: Mehmet Genç | Sayfa: 367 | Yayınevi: Ephesus
Mehmet Genç’in güzel ve ilginç bir hikayesi var. Dünyayı gezmenin popüler olmadığı dönemlerde o bu yola çıkanlardan ve hayallerinin peşine düşenlerden. Samsun’dan başlayan ve İngilizce bilmeden yola çıkılan ilginç ve harika hikayelerle dolu bir yaşam öyküsü. Bu Rotasız Seyyah serisinin ilk yayını. Bundan sonra bir kitap daha çıkardı. Bu kitaptan gittiği kırk üç ülkeye yer vermiş ve oraların hikayelerini bizimle paylaşmış. Kitapta oldukça değişik hikayeler yer alıyor. Eğer seyahat etmeyi seviyorsanız bu kitabı iki-üç günde hızlıca tamamlayacağınıza kesinlikle eminim. Her bölümde bulunan QR kodları da okutarak ilgili bölümlerle alakalı yönlendirmeler yapılıyor. Türkiye’de gezgin ruhunun oluşmasına ve gelişmesine de büyük katkı sağlayan Mehmet Genç’i araştırmanızı ve hikayelerine ortak olmanızı tavsiye ediyorum.
Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri kitabının online siparişi için bu linki tıklayabilirsiniz.
Yalnız Seyahat Etmenin Dayanılmaz Hafifliği
Yazar: Benian Çulhaoğlu | Sayfa: 189 | Yayınevi: Cinius Yayınları
‘Solo Seyahat’ etme kavramını daha önce duydunuz mu? İşte bu kitap tamamen solo seyahat etmeye odaklanmış olan bir kadının güvenli, eğlenceli ve ekonomik olarak sırlarını bir araya getiriyor. 4 kıtada 43 ülkeye solo seyahat etmiş olan sevgili Benian Çulhaoğlu, seyahatleri sırasında elde ettiği deneyimleri detayları olarak bir araya getirmiş. Dört bölümden oluşan kitap deneyimlerin üzerine tasarlandığından dolayı seyahatlere yeni başlayacaklar için bulunmaz bir kaynak niteliğinde. Bölümlerin içerisinde yer alan madde madde anlatımları sevdiğimi söylemeliyim.
Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri kitabının online siparişi için bu linki tıklayabilirsiniz.
Bir yanıt yazın