Huzurlarınızda; CAMPAIGNWALL

M-GEN Dijital Ajans’ın iki ortağı Ayşe Yıldıztekin ve Can Kılıçturgay tarafından geliştirilenCampaignWall, Facebook, Twitter ve Instagram’dan hashtag takibi yapan sıralayan, sayan, ilk ve tek “dijital kampanya etkileşim ve yönetim aracı”. 

hashtagEtkileşim oranlarını arttırmada büyük etkisi olan hashtag’lerin  kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor. Socialbakers tarafından 2013 Şubat ve 2014 Şubat dönemleri baz alınarak yapılan hashtag kullanım analizinde markaların içeriklerinde kullandıkları hashtag’ler Twitter’da %9, Facebook’da ise %525 artış gösterdi. Instagram’da ise girilen her iki içerikten birinde en az bir hashtag kullanımı söz konusu. Rakamlardaki artışlardan da görüleceği üzere hashtag bir anda markaların sosyal medya kanalındaki en etkin iletişim araçlarından biri haline geldi.

İşte bu yazıda bu iletişimi daha etkin ve anlamlı hale getiren CampaingWall’u inceleyeceğiz. Ama öncesinde hashtag hakkında kısacık bilgi edinmeye ne dersiniz?

İlk hashtag  #barcamp etiketiyle kullanıldı. Hashtag’i kullanan Chris Messina ise hashtag’in ortaya çıkışını “basit bir fikirden yola çıkarak, kazara yapılmış bir keşif” olarak ifade ediyor. O günden bugüne ise hashtag kullanımında büyük bir devrim yaşandı.  Ortaya çıktığı ilk zamanlarda sadece Twitter’da kullanılan hashtag, bugün bir çok sosyal medya kanalının yapısını bu özelliğe uygun hale getirmesiyle etkisini arttırdı. Hashtag, Facebook, Instagram gibi yoğun kullanılan sosyal medya araçlarındaki en etkin iletişim tekniklerinden bir tanesi oldu.

ilk-hashtag

Belirli bir konuda arama yapmayı ve gruplaşmayı kolaylaştıran hashtag, özellikle sosyal medya tabanlı marka aktivitelerinde ve etkinliklerde artık sıkça tercih edilen bir yöntem. Konuya, kampanyaya veya etkinliğe özel oluşturulan hashtag’ler sayesinde içerikler bir çatı altında toplanabiliyor. Bir çatı altında toplanan bu içerikler ise artık CampaignWall ile farklı bir boyuta taşınıyor.

Öncelikle CampaignWall Nedir?

CampaignWall satışı, katılımı, eğlenceyi, coşkuyu, ilgiyi arttırmak istediğiniz her yerde ve her türlü kullanılabilen, Facebook,Twitter ve Instagram ile entegreli  özel amaçlı bir hashtag kampanya aracı.

CampaignWall ile etkinlikleri bir avantaja dönüştürebilir, kullanıcılar ile aranızdaki bağı geliştirebilir, hashtag’in performansını raporlayabilir ve filtre yönetimi yapabilirsiniz. CampaignWall  ilk önemli sınavını Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde verdi. İki gün boyunca etkinlikte kullanılan araç sıfır hata ile çalıştı ve kullanıcıların beğenisini topladı. Teknoloji Zirvesinden sonra Akçansa B2B, İMSAD gibi zirvelerde kullanılan CampaignWall, mağaza içi uygulamalarda da Cornetto Mini kampanyası ile Migros’larda kullanıldı.

capaignwall-turkcell-teknoloji-zirvesi

Peki CampaignWall Neler Yapabiliyor?

  • #Hashtag’li  kampanyalar ve etkinlikler için her türlü iç/dış ekranda kullanılabiliyor.
  • Birden fazla #Hashtag için kullanılabiliyor. Hatalı yazılışları yakalayıp, istenirse onları da sayıyor.
  • Tweet’leri, Insagram / Facebook Post’larını izleyip,  gösteriyor, sayıyor, sıralıyor,
  • Sakıncalı içerikleri filtreliyor, otomatik ve manuel moderasyon yapılabiliyor.
  • Çok gelişmiş, anlık raporlama sistemi ile akış ve sonuçlar anlık takip ediliyor.
  • Infografiklerle anında rapor veriyor.
  • Tasarımı tamamen firmaya, markaya özel, logolu, temalı yapılıyor.

CampaignWall’u test eden dijitalistlerden biri olarak söyleyebilirim ki sistem ve ara yüz oldukça temiz ve basit bir şekilde tasarlanmış. Kendisine has yapısı bulunan sistem ile yapılan çalışmaları daha anlamlı hale getirecek verileri elde edebilmek mümkün. Özelleştirilebilen tasarımı sayesinde de yapılan çalışmalarla bütünlüğü koruyan bir yapı yaratılabiliyor.

Bundan sonra katıldığınız etkinliklere dikkat edin, CampaignWall sizi bir yerlerde bulacaktır!

Canlı demo görmek ve daha fazla bilgi için www.campaignwall.com ‘a göz atmanızı öneririm.

Kimdir?

ayse-yildiztekinAyşe Yıldıztekin:

Avusturya Lisesi’nden sonra Viyana’ya gitti. Vienna University of Economics and Business ardından Marmara Üniversitesi Almanca İşletme bölümünü bitirdi. Eğitim hayatı boyunca finans ve danışmanlık sektörlerinde deneyim geliştirdi. Üniversite yıllarında çalışmaya başladığı M-GEN’de mezuniyet sonrası da devam ederek, Unilever, BSH, 3M, BAT gibi global şirketlerin dijital stratejilerinin kurgulanması ve geliştirilmesinde görev aldı. Halen ortağı olduğu M-GEN Dijital Ajans’ta “Fütürist Çözümler Direktörü” olarak görevine devam ediyor. Çaba Genç ve Fütüristler Derneği üyesi olan Yıldıztekin; iyi derecede Almanca ve İngilizce biliyor.

can-kilicturgayCan Kılıçturgay :

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemlerini bitirdi. Öğrenciyken Deniz Bank Intertech, ve MilSoft’da staj yaptı. Mezuniyet sonrası Şekerbank ve PixelPlus’da çalıştı. Ardından Amerika’ya gitti.  University Of Southern California (USC)’de Yazılım Mühendisliği yüksek lisansını tamamladı. Los Angeles’da bir arkadaşı ile Dijital Ajans kurdu ve CTO görevi üstlenerek şirketin büyümesinde önemli rol oynadı. 2012 yılında Türkiye’ye döndü. M-GEN Dijital Ajans bünyesinde Yazılım Direktörü ve ortak oldu. Unilever, BSH, 3M, BAT gibi global şirketlerin yazılım projelerinin geliştirilmesinde ve yönetilmesinde aktif rol oynadı. İyi derecede İngilizce biliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir